Rotsaksgryta under frasigt tak

335 kalorier per portion Gryta och paj allt-i-ett. Enkelt att göra och en vegetarisk rätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 225 g morötter
  • 350 g kålrot
  • 350 g palsternacka
  • 450 g purjolök
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • Deg:
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk hackad persilja
  • 40 g margarin
  • 4 msk lättyoghurt
  • 1 msk lättmjölk

Gör så här

  1. Skär morötterna, kålroten och palsternackan i tärningar.
  2. Skiva purjolöken.
  3. Koka rotsakerna mjuka i buljongen i en kastrull på svag värme i 15-20 minuter.
  4. Hacka ihop mjöl, bakpulver, persilja och margarin, gärna i matberedare. Tillsätt yoghurt och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tillsätt ev. lite vatten om degen verkar torr.
  5. Värm ugnen till 200 grader.
  6. Kavla ut degen på mjölat bakbord till 1 cm tjocklek. Ta med kakmått eller ett glas ut runda kakor, ca 7 cm i diameter.
  7. Lägg rotsakerna med sin buljong i en ugnssäker form.
  8. Lägg på degkakorna. Pensla degen med mjölken.
  9. Grädda i ugnen tills degen har blivit frasig och fått fin färg, 20-25 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…