Ruccolasoppa med ädelost

Soppankan göras i god tid innan den ska ätas, den ska bara värmas och skummas upp när det är dags att servera.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 purjolök
  • 2 msk smör
  • 225 g ruccolablad
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • Salt
  • Peppar
  • 50 g ädelost
  • ½ dl matlagningsgrädde

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken och vitlöksklyftorna. Skölj och finstrimla purjolöken. Fräs grönsakerna mjuka i smör utan att de får färg.
  2. Lägg i 200 g ruccolablad och häll på grönsaksbuljongen. Sjud soppan sakta i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär ädelosten i små tärningar. Häll i grädden och osttärningarna i soppan. Kör den till en skummande puré med stavmixer eller i matberedare.
  4. Hacka de sparade ruccolabladen grovt. Hetta upp soppan. Strö över ruccolalachet och servera.

Kommentarer

haha det är väl inte kött i ädelost heller;) Men veganskt är det ju inte däremot...
ädelost e inte vegetariskt..

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…