Rucolaäggröra med skinka

Gröna inslag i äggröran gör den inte bara godare, utan också vackrare.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl Kelda lagalätt
  • 6 ägg
  • 2 dl hackad rucolasallad
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 tsk smör
  • salt
  • peppar
  • 8 tunna skivor parmaskinka
  • 4 skivor vitt bröd

Gör så här

  1. Vispa ut mjölet i gräddmjölken. Vispa i ägg, rucola och gräslök. Smält smöret i en teflonkastrull. Häll i äggsmeten. Rör med en trägaffel på svag värme tills äggröran är tjock och krämig. Smaksätt med salt och peppar. Servera med skinka, rostat bröd och sallad.
  2. Tips! Istället för rucola kan man ta hackad, lätt förvälld spenat.

Kommentarer

Allt med ägg o skinka är gott. Så därför ser jag fram mot att pröva Din äggröra. terkommer med betyg, när jag lagat o ätit den. Lars.

Liknande recept

@gitten33

Kundens fläskkotlett

Fläskkotlett på nytt sätt. Nja, helt nytt är det inte. Jag hittade det i Göteborgsposten på 90-talet, tror jag, och det har hört till…