Rucolapasta med räkor

Gott, fräscht och enkelt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg räkor med skal
  • 400 g pasta, gärna tagliatelle el. annan bandpasta
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl rucolasallad
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ smulad hönsbuljongtärning
  • 1 msk färska timjanblad
  • 1-2 krm svartpeppar
  • ½ krm citronpeppar (valfritt)
  • 1 timjankvist till garnering

Gör så här

  1. Skala räkorna. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Låt rinna av väl och rör i olivoljan. Vänd ihop pastan med rucolan. Blanda crème fraiche, buljongtärning och timjanblad. Låt såsen koka upp. Lägg i räkorna och låt dem bli genomvarma. Se till så att såsen är färdig när pastan är färdigkokt. Lägg upp pastan på ett djupt serveringsfat och häll över såsen. Mal över svartpeppar, eventuell citronpeppar och garnera med timjankvisten.
  2. Vill man inte ha äta räkor så tror jag att det blir jättegott med kallrökt lax också. Rör i så fall i den på samma sätt som räkorna och låt den bli varm.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@hubbs

Jack Daniels bbq-sås

En mycket god och snabblagad sås som även passar som glaze till grillat. Serveras kall till nöt, fläsk, kyckling eller lax.

@lennali

Jack Daniels glaze

En söt, thaiinspererad glaze som serveras till både grillat kött, lax och kyckling. Den är söt men man serverar en klick Créme Fraiche (bryter…