Rumpstek med rosmarin- och vitlökspotatis

Jättegott! Potatisen är supergod till. Rumpstek är kött skuret ur den förlängda rostbiffen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 bitar nötkött från rumpsteken à 175 g
  • 1 -2 vitlöksklyftor, krossade
  • 1 stor gul lök, delad i bitar
  • 1 dl olivolja
  • 1 stänk rödvinsvinäger
  • Några pepparkorn, grovkrossade
  • Potatisen:
  • 1 kg potatis
  • Olivolja, smaksatt med vitlök, efter behov
  • Några kvistar rosmarin, färsk
  • 1-2 krm salt
  • Olja eller smör till formen

Gör så här

  1. Tagliatan:
  2. Lägg köttbitarna i en fryspåse tillsammans med olja, vitlök, lök, vinäger och några krossade pepparkorn. Knyt ihop påsen och lägg i kylen 2-3 timmar. Om du har bråttom kan det räcka med en halvtimme.
  3. Låt köttet bli rumstempererad innan du steker det i en grillpanna, fem minuter per sida. (Eller grilla den i het ugn i 15 minuter.) Låt köttet vila 10 minuter innan du skivar den tunt tvärsöver.
  4. Potatisen:
  5. Tvätta potatisen, men skala den inte. Skär i centimeterstora tärningar. Lägg dem i en stor fryspåse och skaka ihop dem med vitlöksoljan och saltet. Häll över i en ugnsfast form. Strö över lite repad rosmarin och ugnsbaka i ungefär en timme vid 200 grader.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept