Saffranspasta med skinka och körvel

En supergod och väldigt snabblagad rätt som dessutom är ljuvligt vacker.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1/2 pkt gnocci-pasta
  • 1 burk crème fraiche
  • Parmesan
  • 2 ägg
  • 100 g kokt skinka
  • 1 påse saffran
  • Torkad körvel
  • Olivolja

Gör så här

  1. Koka upp vatten till pastan.
  2. Koka pastan enligt instruktoner på paketet.
  3. Under tiden pastan koker:
  4. Finhacka skinkan (bitarna ska inte vara större än 2 mm). Lägg skinkan i en kastrull och fräs en stund i olivolja.
  5. Lägg i saffran och därefter crème fraiche.
  6. Knäck två äggulor i en liten skål.
  7. Häll i ungefär en tesked med körvel.
  8. Riv en näve parmesan och blanda med äggulorna med en gaffel tills det blir en klump.
  9. Sila bort vattnet från den färdigkokta pastan och vänd ner den i kastrullen med crème fraiche och skinka.
  10. Lägg i parmesanblandningen och rör om allt ordentligt.
  11. Servera i djupa tallrikar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr