Saffransris

Gult ris med potatischips.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl jasminris
  • 1 potatis
  • 1 buljongtärning
  • 1 dl salt
  • 1 msk gurkmeja
  • 0,5 g saffran (1påse)
  • 100 g margarin
  • 20-30 berberisbär

Gör så här

  1. Häll upp 5 dl ris i rymlig kastrull. Skölj 3 ggr i kallt vatten och plocka bort dåliga korn. Fyll på med 2 l vatten och sätt kastrullen på spisen. Tillsätt en buljontärning, Gurkmeja, salt och saffran. Stöt saffran i mortel och späd med 2 msk vatten, det ger härlig färg till riset.
  2. Koka i 10 minuter. Under tiden, skala och skiva potatisen. Häll av riset i durkslag och skölj i kallt vatten. I samma (rengjorda) kastrull, smält en klick ( 25g ) margarin och lägg den skivade potatisen i ett lager i botten på kastrullen. Ta nu riset och bygg en pyramid över potatisen.
  3. Dela margarinet i 4 delar och placera på pyramiden i varsitt väderstreck. Full värme på spisen tills margarinet börjar puttra. Lägg kastrullocket på en handduk och sänk värmen till 3/4. Ta tiden, ca 45 minuter, så att potatisen blir gyllenbrun. Häll upp riset i trevlig skål, med större diameter än kastrullen.
  4. Försök att "pilla" loss potatisen så att den fortfarande sitter ihop ( kan vara litet svårt beroende på kastrull ). Placera potatisen med stekytan uppåt ovanpå riset. Strö berberisbär ovanpå. Servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…