Sajsas lax och skaldjurspaj.

Detta är ett bra recept till Buffén, givetvis går den utmärkt som huvudrätt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 3 ½ dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 75 g smör
  • Ca 0,75 dl vatten
  • Fyllning:
  • 100 g räkor
  • 100 g kräftstjärtar
  • 2 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl grädde
  • 3 msk finklippt dill
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 rödlök
  • 75 g röd rom
  • (1 tsk curry)
  • 2 dl ost
  • Ganering:
  • Rödlök
  • Gravad lax
  • Räkor
  • Kräftor
  • Coctailtomat
  • Dill

Gör så här

  1. Knåda ihop pajdegen och ställ i kylen 30 minuter.
  2. Gör undertiden fyllningen till pajen:
  3. Häll av all lake ifrån räkorna och kräftorna. Hacka rödlöken.
  4. Rör ner allt i en kastrull och koka upp. Smaka av med salt och peppar, eventuellt curry.
  5. Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel.
  6. Förgrädda pajskalet i 200 grader ca 10 minuter.
  7. Häll i fyllningen och strö på osten.
  8. Gratinera i ugnen på 175 graders värme ca 30 minuter, eller tills pajen blivit fast och fått lite färg.
  9. ( Pajen kommer inte att vara helt fast, utan blir bättre ifall den får stå och dra till sig några timmar innan servering).
  10. Ganera!

Kommentarer

Hej! Din paj ser mycket färggrann o god ut, ska testa den nästa gång jag gör paj.

Liknande recept