Salade Niçoise

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 huvud grönsallad
  • 200 g späda haricots verts, snoppade & blancherade
  • 3-4 tomater i klyftor
  • 2 skivor färsk tonfisk
  • 1 ask sardeller
  • 1 dl svarta oliver
  • 3 msk kapris
  • 5 hårdkokade ägg i halvor
  • Potatissallad:
  • 700 g potatis
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1/1 dl hett vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk finhackad lök
  • 2 msk persilja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 krm peppar
  • Dressing:
  • 1 msk färskpressad citron
  • 1/2 tsk ljus senap
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

  1. Skrubba potatisen, skär den i skivor och koka den mjuk. Sila av och blanda den med buljong, vinäger, hackad lök, persilja, salt och peppar. Blanda dressingen och låt bönorna marinera en stund i lite av den. Skölj och torka salladsbladen och klä in ett salladsfat med bladen. Lägg potatissalladen i mitten och tomater och bönor runtomkring. Halstra tonfisken snabbt och lägg ovan på salladen. Garnera med ägg och sardeller. Strö över oliver, kapris och persilja.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…