Salami- och ostpaj med quinoabotten

Supergod paj där pajdegen inte består av vetemjöl utan quinoamjöl. Byt ut salamin mot fetaost om du vill ha rätten vegetarisk. Glutenfri

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3½ dl quinoamjöl
  • 1 ½ msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 100 g kallt tärnat smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 100 g salami, strimlad
  • 3 dl riven lagrad ost
  • 200 g körsbärstomater, delade
  • 1 strimlad liten rödlök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 dl oliver
  • Servering:
  • Sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Nyp ihop med smör och vatten till en fast deg. Tryck ut i en pajform, 24-26 cm i diameter. Nagga botten. Ställ i frysen i 10 minuter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter.
  3. Vispa ägg, grädde, mjölk och salt lätt. Fördela salami, ost, tomater, lök, vitlök och oliver i pajskalet. Häll på äggstanningen och grädda mitt i ugnen tills äggstanningen stelnat, ca 30 minuter.
  4. Servera pajen med en sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept