Sallad med ägg, räkor och lax

Denna röra kan också användas som garnering på ägghalvor till påskbuffén. Då räcker den till 4 ägghalvor.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 morot
  • 1 tsk hackad persilja
  • 1 bit gurka
  • Blandad sallad
  • ½ tsk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 hårdkokt ägg
  • Röra:
  • 25 g gravad eller rökt lax
  • ½ dl skalade räkor
  • 2 msk minifraiche
  • ½ tsk senap
  • 1 tsk hackad gräslök
  • Tillbehör:
  • 1 skiva mörkt bröd

Gör så här

  1. Skala, skiva och lättkoka moroten. Spola den kallt och strö över persilja.
  2. Skiva gurkan. Blanda sallad, morot, gurka och olja. Salta och peppra.
  3. Skala ägget och dela det i halvor. Hacka laxen och blanda ihop röran. Lägg upp salladen på en tallrik. Lägg på röran och ägghalvorna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@neta71

Mammas ansjovistårta

Det är världens godaste och enklaste ansjovistårta. även de som inte tycker om fisk äter denna tårta. Perfekt till påsk och midsommar, men även…

@soleado

Apelsinmunk

En unik söt efterrätt till Påskfesten. Min inspiration kommer från spanska buñuelos de viento (vindmunkar) från Almogía Málaga, ett arabiskt recept som detta är…

@fetgnu

Krämig chilisill

Sillen är en viktig del i våra högtider. Jul, påsk och midsommar är sillen i centrum. Själv älskar jag sälta, krämighet och hetta! Därför…