Sallad med chèvregratinerad skinka

Har man inte chèvre kan man ta den ost man har hemma.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl mathavre
  • 4 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 liten rödlök
  • 1 avokado
  • 2 tomater
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1/2 tsk örtsalt
  • 100 g sallad
  • 4 skivor grovt formbröd
  • 4 skivor rökt skinka
  • 4 skivor chévre

Gör så här

  1. Koka mathavren i vatten och buljong i ca 12 minuter utan lock. Låt den kallna.
  2. Skala och skiva löken. Dela, kärna ur och ta ut avokadon ur skalet med en liten sked. Skär den och tomaterna i bitar.
  3. Blanda olja, vinäger och örtsalt i en stor skål. Blanda i lök, avokado, tomater, sallad och mathavren. Lägg upp det på 4 tallrikar.
  4. Sätt ugnen på grill, 250 grader. Lägg skinkan på brödet och osten ovanpå. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt.
  5. Gratinera i övre delen av ugnen 3-4 minuter. Dela varje bröd i 4 delar med en vass kniv. Lägg dem på salladen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr