Sallad med ostgratinerade päron

Fräsch och så himla go´ förrätt med päron, ädelost, pinjenötter och prosciutto.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 mogna päron
  • 250 g ädelost
  • 100 g pinjenötter
  • 2 msk olivolja
  • Ruccolasallad
  • 4-8 skivor prosciutto
  • Vinägrettsås:
  • 1/4 dl olivolja
  • 1/2 dl solrosolja
  • 1 msk dijonsenap
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk hett vatten

Gör så här

  1. Halvera päronen på längden och gröp ur kärnhuset. Skär bort en bit av päronet undertill så det står stadigt. Lägg dem på ett ugnsfast fat. Fördela osten på päronhalvorna. Ringla över lite olja. Strö över pinjenötterna.
  2. Gratinera i 225 grader ca 5 minuter, tills osten smält. Vispa samman ingredienserna till dressingen och blanda den med salladen. Servera päronen på en bädd av sallad med några skivor prosciutto.
  3. När jag har serverat denna förrätt har jag bara bjudit 1/2 päron per person, det har räckt, annars tycker jag att det blir för mycket.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…