Sallad med rött ris, örter och hyvlad parmesan

Gott tillbehör till sommarens grillning.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g rött ris
  • Några kvistar mynta
  • Några kvistar basilika
  • Några kvistar bredbladig persilja
  • 1 knipplök
  • 100 g hyvlad parmesan
  • Dressing:
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 dl olivolja
  • Havssalt
  • Peppar från kvarnen

Gör så här

  1. Koka riset med rikligt med salt i 30 minuter tills riset är "al dente". Häll vattnet från riset i ett durkslag och kyl ner riset med kallt vatten.
  2. Låt riset rinna av innan det läggs i en stor salladsskål.
  3. Hacka alla örterna grovt, skär knipplöken fint.
  4. Blanda de hackade kryddörterna och löken i riset.
  5. Tillsätt hyvlad parmesan.
  6. Rör ihop senap med flytande honung och balsamvinäger.
  7. Tillsätt oljan allt eftersom du rör om.
  8. Är dressingen för tjock så tillsätt lite mer olja och 1 msk vatten.
  9. Smaka av med havssalt och peppar från kvarnen.
  10. Blanda dressingen i rissalladen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…