Salladsdressing med basilika, citron och vitlök

En av två stapeldressingar i mitt kök. Finns alltid klar i kylskåpet. Hinner aldrig bli gammal :D Glasflaskorna som Druvan använder, är synnerligen lämpade som dressingflaskor, eftersom de har två lock; ett stort och ett litet till pipen i det stora locket, vilka båda håller tätt under skakningen. Jag köper Druvans vinäger – bara för att komma över flaskorna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 tsk dijonsenap
  • ½ dl basilika- och vitlöksvinäger
  • ½ dl olivolja med citronsmak
  • 1 dl rapsolja
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk pesto på burk
  • Salt – kan uteslutas
  • Pressad vitlök

Gör så här

  1. I en väl rengjord glasflaska som innehållit någon av Druvans olika vinäger ,hälles alla ingredienserna och omskakas kraftigt.
  2. Vill man ha mer vitlökssmak än den som finns i vinägern – pressa efter tycke och smak.
  3. Den emulgeringseffekt som senapen ger, håller i sig bara en kort stundt, så i vila kommer dressingen obönhörligen att separera. Den återgår dock till emulsion efter ett par skakningar och är rimligt stabil när den hälls över sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…