Salsa ranchera (Het salsa på ranchvis)

Denna salsan saknas aldrig vid ett middagsbord i Mexico, det finns en grön variant som också används dagligen, men det är svårt att hitta färsk tomatillo här i Sverige. Denna salsan tycker jag är godare och friskare den den färdigköpta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 stora bifftomater
  • ½ lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ lime, saften
  • 1 msk olivolja eller rapsolja
  • Oregano efter smak
  • Chili jalapeno efter smak
  • Salt

Gör så här

  1. Skålla tomaterna i hett vatten, dra av skalet, hacka det smått, lägg i en skål.
  2. Hacka den halva löken mycket smått och även vitlöken. Häll på limesaften, blanda, hacka chilin, även den smått. Prova er fram hur mycket ni vill ha i.
  3. Blanda i oregano, olja och salt.
  4. Serveras till tacos. I Mexico serveras den till frukost, på detta vis:
  5. Stek majstortilla i lite olja och lägg på en tallrik. Värm salsan i stekpannan och lägg ovanpå tortillan. Avsluta med ett stekt ägg och bacon på topp.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…