Salta snurror till drinken

Frasigt och gott med läcker sälta. Perfekt småplock att inleda en mysig kväll med.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 liten burk ansjovis, 55 g
  • 1 dl smörgåskaviar
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 kyld rektangulär smördeg, 25x42 cm
  • 1 uppvispat ägg till pensling
  • Garnering:
  • 1 dl grovriven parmesanost.

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Stek den mjuk och glansig på låg värme i olja. Finhacka ansjovisen.
  2. Blanda lök, ansjovis, kaviar i creme fraichen. Rulla ut smördegen och bred på kaviarblandningen. Rulla ihop från långsidan, som en rulltårta. Lägg rullen i kylen eller frysen 1 timme.
  3. Sätt igång ugnen på 200°. Skär rullen i centimetertjocka skivor. Lägg skivorna på plåtar med bakpapper och pensla med ägg.
  4. Grädda mitt i ugnen till snurrorna är gyllenbruna, ca. 10 minuter. Lägg upp i skål och strö över parmesanost.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr