Salvia och rosmarindoftande lamm i grädde och vitt vin

Släng ner allt i grytan, på med locket och gå där ifrån. Efter 2 timmar har himmelska smaker utvecklats.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½-1 kg lammlägg, grytbitar, sadel eller annan del av lammet
  • 2 kvistar rosmarin
  • 2 kvistar salvia
  • 1 palsternacka, skalad och delad i grova bitar
  • 6 steklökar, skalade och delade i hälften
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 morötter, delade i mindre bitar
  • 3 jordärtskockor, skalade och delade i hälften
  • 7 champinjoner, delade i hälften
  • 4 lagerblad
  • 2 dl grädde
  • 3 dl vitt vin
  • 1 msk viltfond
  • Smör eller olja att steka i

Gör så här

  1. Blanda ihop vin, fond och grädde.
  2. Salta och peppra köttet och bryn det sedan runtom på hög värme i smör eller olja. Lägg ner köttet i en gryta med lock och tillsätt alla övriga ingredienser inklusive gräddblandningen.
  3. Låt grytan koka på svag värme i ca 1½ timme tills lammet är mört.
  4. Ta av locket och koka grytan 30 minuter till, tills den reducerats till hälften.
  5. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar.

Kommentarer

Mört kött, utsökt smak. Krämigt och gott! Doftar som utlovat!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…