Salviabiffar med rostade tomater

Frasiga vegetariska biffar med smak av salvia. Genom att rosta tomaterna får man fram en riktigt intensiv smak, även från tråkiga butikstomater.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Salviabiffar:
  • 2 burkar små vita bönor, á 400 g
  • ½ gul lök
  • 1 dl majsmjöl
  • 1 tsk torkad salvia
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Rostade tomter:
  • 1 kg tomater
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk kapris
  • En nypa socker
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering:
  • Kokt ris eller pasta

Gör så här

  1. Salviabiffar:
  2. Häll av spadet från de vita bönorna och skölj dem i kallt vatten. Finhacka den gula löken. Häll ner vita bönor, lök, majsmjöl, salvia, salt och svartpeppar i en matberedare. Mixa till en hyfsat slät smet. Du kan även mosa sönder bönorna med en gaffel. Forma till små biffar och stek dem gyllenbruna i olivolja.
  3. Rostade tomater:
  4. Sätt ugnen på 200 grader. Skär tomaterna i klyftor och lägg på en plåt. Skiva gul lök och vitlöksklyftan. Blanda lök, olivolja, kapris, socker, salt och svartpeppar med tomaterna. Rosta tomaterna ca 20 minuter eller tills de fått fin färg och mjuknat.
  5. Servera salviabiffarna och de rostade tomaterna tillsammans med kokt ris eller pasta.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept