Sås – Ärtsås

En mixad gröna ärtor-sås med sherry som är super till en stekt fiskfilé

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ dl torrt vitt vin
  • 2 msk vatten
  • ½ fiskbuljongtärning
  • 1½ dl ärter, gröna
  • 1 dl grädde
  • 1 msk smör
  • 1 msk gräslök, finhackad
  • 1 msk sherry, torr
  • Salt

Gör så här

  1. Koka upp det vita vinet, vatten, buljongtärning och de gröna ärterna. Slå det i en mixer och mixa till en slät puré.
  2. Koka upp grädden och låt den reducera några minuter. Tillsätt ärtpurén och smaka av med salt och sherry, tillsätt gräslöken.
  3. Klicka i 1 msk mjukt smör och såsen är klar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…