Sauternesgelé

En söt, god och smakrik gelé, främst till ankleverterrine

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 gelatinblad
  • 1 dl Sauternes
  • 2 tsk socker

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i vatten, så att de löser sig
  2. Häll Sauternesvinet (kan även vara annat sött vitt vin på övermogna druvor, t.ex. Montbazillac), i en kastrull och häll i sockret
  3. Tillsätt de upplösta gelatinbladen och värm på svag värme
  4. När bladen smält, och man rört om, hälls allt i en glasburk som får svalna och sedan ställas i kylskåp någon timme.
  5. Gelén har då stelnat och kan hackas i glänsande, fina små tärningar. Förvaras svalt.
  6. Serveras till ankleverterine (recept kommer) eller annan pâté - det är en söt kontrast även till andra pastejer...
  7. Gelén kan sparas länge i kylskåp.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…