Sashimi på tonfisk och rädisor
Enkel, frisk tonfisksashimi, som de flesta kan tycka om. Rättika, rädisor, inlagd ingefära och Wasabipasta – det är allt… Plus lite japansk soya. Bilden…
Enkel, frisk tonfisksashimi, som de flesta kan tycka om. Rättika, rädisor, inlagd ingefära och Wasabipasta – det är allt… Plus lite japansk soya. Bilden…
Lika sagolikt god – och lika kontroversiell – rätt som min ankleverterrine.
Traditionell men kontroversiell gourmetmat. Underbart läckert, om man kan bortse från ”le gavage”, d v s tvångsmatningen av ankorna.
Pocherad fisk är alltid försiktigt anrättad. I detta fall en färsk ryggfilé av piggvar som får sjuda en kort stund.
Kolla ursprunget – tigerräkor är kontroversiellt. Men gott.
Smakrikare och tuffare än vanlig hollandaise. Bengt på Wedholms Fisk serverade Dijonhollandaise till sin halstrade gösfilé. Jag kör den till alla plattfiskar, främst piggvar…
Något helt annat än den vanliga laxpuddingen. Kraftigare, fylligare med rökt lax. Skirat dillsmör bredvid. Inte mitt eget recept utan legendariske Nils-Emil Ahlins, från…
En välhängd T-benstek som grillas på träkolsbädd.
Kobe-biffen har kommit till Sverige, åtminstone till vissa storstadskedjor som ICA Metro. Den är så marmorerad och god som ryktet säger, men även med…
Kycklinglår är goda i smak och konsistens. På spett, som halstras lite hårt, blir de extra goda med denna sås.
Enkelt och gott sätt att anrätta kalvnjure, om man inte vill flambera den eller göra senapssås till den. Kan göras på grill men blir…
Pilgrimsmusslan har en mild fin skaldjurssmak och konsistens. Den halstras utanpå men skall vara nästan rå och ljummen inuti. Färskpotatisen kan utgå eller bytas…