Scampi a la Birgit

Jättegod och lättlagad förrätt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 12 scampi med skal
  • 2 ½ dl vitt vin (torrt)
  • 2 finhackade charlottenlök
  • 1 stor klick smör
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 1 knippe persilja
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Koka upp vin, lök, salt, peppar och persiljestjälkar
  2. Lägg i några scampi i taget låt koka i ca 5-6 min.
  3. Tag upp persiljan
  4. Reducera buljongen till hälften
  5. Lägg i smöret och vitlöken koka upp.
  6. Skala scampi och värm i såsen snabbt.
  7. Rosta bröd och lägg 3 scampi på varje häll över såsen
  8. strö finhackad persilja över.
  9. Tips! Finstrimla sallat, doppa i såsen och lägg runt mackan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@alsing

Scampi a’ la Indiana

På 80-talet jobbade jag som kock i en restaurang där vi hade denna underbara rätt. Den håller än idag. Perfekt fredagsmysmat eftersom det inte…