Scampi med Sofiasås

Enkelt, snabbt och gott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 påse scampi
  • 2 msk väl kryddat vitlökssmör
  • 1 liten, röd pepparfrukt
  • 3 msk konjak
  • 3-4 dl matlagningsgrädde eller vispgrädde
  • 1-2 tsk fransk senap
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Stek scampin snabbt i vitlökssmör i en stekpanna. Strimla och strö över pepparfrukten och tillsätt konjaken mot slutet av stekningen. Ta upp skaldjuren ur pannan och håll dem varma.
  2. Vispa ner grädde och senap i pannan, låt koka ihop något och smaksätt med salt och peppar.
  3. Lägg tillbaka scampin och vänd dem några gånger, men låt dem inte koka.
  4. Servera med kokt ris eller tagliatelle och ett gott vitlöksbröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@alsing

Scampi a’ la Indiana

På 80-talet jobbade jag som kock i en restaurang där vi hade denna underbara rätt. Den håller än idag. Perfekt fredagsmysmat eftersom det inte…