Sej i panna

Saftig fisk med kryddig sås som blir en ny favorit på middagsbordet. 465 kcal/portion

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ rödlök, fint klyftad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 75 g champinjoner, skivade
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 msk riven ingefära
  • ½ lime, skal och saft
  • 200 g körsbärstomater från burk
  • Salt
  • Peppar
  • 1 liten förpackning svarta bönor, 115 g
  • 2 bitar sejfilé, 300 g
  • 100 g haricots verts, kokta
  • 10 cashewnötter, rostade
  • Tillbehör:
  • 2 dl fullkornsbulgur

Gör så här

  1. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
  2. Fräs lök, vitlök och svamp i olja, rör ner den rivna ingefäran som får blomma 1 minut. Tillsätt limeskal och -saft, körsbärstomater, salt och peppar och låt puttra 5 minuter.
  3. Lägg ner de sköljda och avrunna svarta bönorna och rör om. Lägg i fisken och låt sjuda ca 5 minuter tills fisken är nätt och jämnt genomkokt. Koka eller värm haricots vertsen och lägg dem ovanpå fisken. Strö rostade cashewnötter över.
  4. Servera sejpannan med nykokt fullkornsbulgur.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept