Sej med svamptäcke

Solmogna tomater, svamp, örter och ost piffar upp fisken och gör detta till en riktigt god middag.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 sejfiléer à ca 150 g
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 schalottenlökar, hackade
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 400 g champinjoner i fjärdedelar
  • ½ dl torrt vitt vin
  • Smör till formen
  • 1 knippe slät persilja, finhackad
  • 4 bifftomater
  • 2 dl riven ost
  • 2 msk ströbröd
  • ½ knippe gräslök, finklippt

Gör så här

  1. Skölj och torka av sejfiléerna. Droppa citronsaften över fisken, salta och peppra. Låt fiskfiléerna dra 20 minuter i kylen.
  2. Hetta upp ½ msk olja i en kastrull och fräs schalottenlök och vitlök tills löken blir mjuk och glansig. Lägg i svampen och fräs hastigt. Häll på vinet, krydda med peppar och låt sjuda 8 minuter under lock.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en gratängform med smör. Blanda hälften av persiljan med champinjonerna. Skär bort stjälkfästena på tomaterna och skär ett kryss i skalet. Skålla, skala och skiva tomaterna.,
  4. Blanda den rivna osten med ströbröd, gräslök och resten av persiljan.
  5. Lägg tomaterna i formen och krydda dem med peppar. Lägg fiskfiléerna ovanpå. Lägg på svampblandningen med vinskyn, strö över ostblandningen och droppa över resten av oljan. Sätt in i mitten av ugnen 25 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…