Sejburgare med remouladsås

Klockren burgare i nytappning. Knaprigt, gott och lättgjort!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500-600 g färsk eller fryst, tinad sejfilé
  • Saft av 1 citron
  • 1 tsk salt
  • 1/4 tsk malen svartpeppar
  • Ca 1 dl vetemjöl
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl ströbröd
  • ½ dl sesamfrön
  • 1 ägg
  • 2 msk smör
  • Remouladsås:
  • ½ dl majonnäs
  • 1 dl grekisk eller turkisk yoghurt, 10%
  • 1 dl bostongurka
  • Servering:
  • 4 hamburgerbröd
  • Sallad
  • 2 skivade tomater

Gör så här

  1. Dela fisken i fyra jämnstora bitar. Pressa citronsaft över på båda sidorna. Blanda salt, peppar och mjöl. Blanda pumpafrön, ströbröd och sesamfrön.
  2. Vänd bitarna först i mjölblandningen och sedan i uppvispat ägg och sist i ströbrödsblandningen. Smält smöret i en stekpanna och stek på svag värme några minuter.
  3. Blanda ingredienserna till remouladsåsen.
  4. Servera sejburgare och sås med hamburgerbröd, sallad och skivad tomat.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…