Senapsstekt fläskfilé med svamp

Skall du bjuda på middag till helgen? Då är denna rätten perfekt - med lite sherry i såsen och dijonsenap på köttet. Middagen blir något utöver det vanliga och gästerna kommer att bli helnöjda!!!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g svamp t.ex. champinjoner, kantareller el ostronskivling
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Riven muskotnöt, ytterst lite
  • 4 msk torr sherry
  • 400 g fläskfilé
  • 1 msk dijonsenap
  • 20 g smör
  • 2 msk crème fraiche med örter
  • 2 msk matlagningsgrädde
  • 4 msk fint hackad persilja

Gör så här

  1. Skär bort nedersta delen av fötterna på svampen och borsta av ev grus. Halvera stora svampar eller skär dem i fjärdedelar. Skala och hacka schalottenlökarna och vitlök.
  2. Hetta upp oljan i en teflonstekpanna. Lägg i schalottenlök, vitlök och svamp och bryn 3 min under omrörning. Krydda med salt, peppar och muskot. Tillsätt 2 msk sherry och 2 msk vatten och låt puttra tills vätskan kokat bort. Ta upp svampblandningen och lägg den i en skål.
  3. Skär fläskfilén i 2 cm skivor. Bred tunt med senap på skivornas ena sida och krydda med salt och peppar. Hetta upp smöret i teflonstekpannan och stek fläskfiléskivorna på båda sidor. Lägg upp dem på en tallrik och håll dem varma.
  4. Blanda crème fraiche, grädde och resten av sherryn i stekpannan och sjud upp. Späd såsen med 4-6 msk vatten. Smaka av med salt och peppar och blanda ner persiljan.
  5. Portionera upp svampen på 4 förvärmda tallrikar. Lägg upp köttet och skeda över sås. Strö över resten av persiljan. Servera med kokt potatis och resten av såsen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept