Serbisk fläskkotlett

Serbiska fläskkotletter blir extra saftiga med en knaperstekt, gyllenbrun senapspanering. Till det serverar du ett färgglatt grönsaksfräs - fantasifullt och läckert.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 msk ljus fransk senap
  • 1 ägg
  • 4 fläskkotletter
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 2 skivor bacon
  • 3 gula lökar
  • 2 paprikor
  • 4 tomater
  • 2 msk smör eller margarin
  • ½ bunt persilja

Gör så här

  1. Vispa samman senap och ägg och bred blandningen över kotletterna. Blanda ströbröd, paprikapulver och salt och vänd kotletterna i blandningen. Låt dem ligga en stund så att paneringen stelnar.
  2. Strimla baconskivorna. Skala och strimla 2 lökar, skär paprikorna i strimlor och skär tomaterna i klyftor. Fräs bacon och lök i en panna tills löken mjuknat. Tillsätt paprika, låt fräsa en liten stund och lägg i tomaterna. Låt röran sjuda under lock 10 minuter.
  3. Stek under tiden fläskkotletterna. Bryn matfettet lätt i en stekpanna, lägg ner kotletterna och bryn dem på ganska hög värme på båda sidor. Sänk värmen och efterstek kotletterna ca 10 minuter. Vänd efter halva tiden.
  4. Skala den sista löken och hacka den fint. Hacka apersiljan. Lägg upp kotletterna på ett serveringsfat. Servera med grönsaksfräset och strö hackad lök och persilja över kotletterna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…