Serranosallad med fikon

Fantastisk sallad med inspiration från Medelhavsköket, smakrik serranoskinka och mozzarella kompletterad med lite extra lyx som färska fikon och sparris.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200-300 g blandad grönsallat
  • 250 g färsk sparris
  • Salt
  • 4 färska fikon
  • 200 g serranoskinka
  • 200 g mozzarella, gärna små cocktailostar
  • Dressing:
  • 1 dl olivolja
  • 3 dl balsamvinäger
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackade soltorkade tomater
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj sallaten och låt den rinna av väl. Skär av ett par cm längst ner på sparrisen. Dela resten i 3-4 cm bitar.
  2. Koka upp vatten med lite salt i en gryta. Lägg i sparrisen och koka 4-5 minuter. Skölj därefter sparrisen i rikligt med kallt vatten så att kokningen avstannar och den vackra gröna färgen bibehålls.
  3. Dela varje fikon i fyra klyftor. Lägg upp sallat, skinka, mozzarella, fikon och sparris på tallrikar.
  4. Häll olja och vinäger till dressingen i en skål. Riv vitlöken och rör ner den tillsammans med tomaterna. Smaka av med salt och peppar. Slå dressingen över salladen och servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept