Sesampanerad fisk i mango chutneysås

En enkel och snabb fiskrätt som lagar sig själv i ugnen om man vill.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 stora fiskfiléer valfri fisk
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 3 msk mango chutney
  • 2-3 msk ketchup eller tomatpurè
  • Salt
  • Citronpeppar
  • 1 uppvispat ägg
  • Sesamfrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 º.
  2. Tina och skär fiskfiléerna i portionsbitar.
  3. Krydda fisken med salt och peppar.
  4. Vänd filéerna först i ägget och sedan i sesamfrön.
  5. Bryn fiskfiléerna snabbt i matolja tills de får fin färg.
  6. Lägg över fisken i en ugnsfast form.
  7. Vispa ihop grädde, yoghurt, mango chutney, tomatpurè- eller ketchup med salt och lite peppar i stekpannan och låt koka ihop till en sås.
  8. Häll såsen över fisken i formen och strö över lite finriven parmesanost.
  9. Låt stå i ugnen ca 20 minuter tills det börjar få lite färg.
  10. Servera med kokt potatis, ris och gröna ärter.

Kommentarer

Tyvärr, fiskens frächör blir "naggad i kanten" av fukten från såsen i ugnen. Vitsen med en panerad fisk är väl att den ska ha ett visst mått av frasighet. LyckA till med nya recept.

Liknande recept