Shere Khans kryddiga biffkebab

Du kanske vill fly från Shere Khan, men ingen flyr från hans delikata kebab.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600-900 g ryggbiff
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen kummin
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk nymalen svartpeppar
  • 0,8 dl rödvinsvinäger
  • 1,25 dl olivolja
  • 4 metallspett (30 cm)

Gör så här

  1. Skär biffen i kuber ca 3 cm och lägg i en stor skål.
  2. Gör marinaden :
  3. Blanda vitlök, paprikapulver, kummin, salt, peppar och rödvinsvinäger i en mixer eller matberedare.
  4. Låt mixern gå medan man tillsätter en gnutta olivolja.
  5. Täck köttet helt av marinaden. Täck över köttet och låt det stå i 2-4 timmar i kylen. Förvärm grillen till medelvärme.
  6. Trä köttbitarna på spett och lämna ca 1 cm mellanrum mellan varje köttbit på spettet.
  7. Lägg spetten på grillen och vänd ungefär varannan minut i 8-12 minuter. (Beroende på hur rött man vill ha köttet inuti.)
  8. Ta bort från grillen och låt stå 2-3 minuter och vila.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…