Sidfläsk marinerat och långstekt

Sött, syrligt och med asiatiska smaker blir detta en höjdare.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg färskt sidfläsk, obs! ej rimmat eller rökt
  • Marinad:
  • 1 stjälk citrongräs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk finriven ingefära
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 4 msk pressad lime
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 msk hoisinsås
  • Tillbehör:
  • Ev grovhackade salta jordnötter

Gör så här

  1. Skär fettet på köttet i rutmönster. Banka och skär citrongräset i grova bitar. Blanda med resten av ingredienserna till marinaden utom hoisinsåsen. Lägg köttet i en påse och massera in marinaden. Marinera i kylen i ca 2 timmar.
  2. Sätt ugnen på 125 grader. Ta upp köttet ur marinaden och lägg det i en ugnssäker form. Stek i nedre delen av ugnen i ca 4 timmar.
  3. Höj värmen till 200 grader. Pensla köttet med hoisinsåsen och stek i mitten av ugnen i ytterligare ca 30 minuter så att köttet får fin färg och blir knaprigt. Låt köttet vila ca 10 minuter före servering. Servera med ex potatissallad och grönsallad. Mos är också gott till. Strö gärna grovhackade jordnötter över vid servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…