Sik i stekpåse

fisken klar när potatisen är klar

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 sik lagom för två fjällad och rensad
  • 5 dill stjälkar
  • 3 lime blad
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk pepparot
  • 5 klickar smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Sskölj fisken.
  3. Salta och peppra inne i fisken,fyll buken med dillkvistar och limeblad.
  4. Salta lite utanpå siken och lägg den i en stekpåse. Lägg några klickar smör på fisken och stäng påsen.
  5. Lägg påsen på ett ugnsäkert fat och sätt in den i ugn.
  6. Koka potatis, när potatisen är klar brukar fisken var klar.
  7. Fisken är klar när ryggfenan släpper.
  8. Skira smöret och blanda med vätskan i fiskpåsen.
  9. Smaksätt med pepparot.
  10. Servera med grönsallad och dryck till en kall öl.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept