Sikroms sås

Passar till rökt lax, på ljusugnsbrödsmackan mm. Här på Solviks folkhögskola serverar vi den här såsen på julbord och vid de söndags middagsbuffér som vi har. Sikrommen kan bytas ut mot löjrom eller stenbitsrom.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl créme fraiche
  • 1½ dl grädde
  • 1-2 st lökar, gul eller röd
  • Sikrom
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ev dill

Gör så här

  1. Hårdvispa grädden i en skål.
  2. Hårdvispa cremefraichen i en annan skål.
  3. Rör försiktigt ihop de två.
  4. Rör i finhackad lök.
  5. Blanda i sikrom/ löjrom /stenbitsrom. Det ska vara ganska mkt rom - tycker jag :=)
  6. Krydda med salt och svartpeppar.
  7. Avsmaka.
  8. Konsistensen ska vara ganska hård. Man ska kunna ta en klick romröra och lägga på den rökta laxen eller på ljusugsnbrödet.
  9. Är och njut!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept