Sillatårta med matjes och kavring

Många som smakat denna sillatårta, har bett om receptet - även personer som egentligen inte tycker om sill!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g kavring (kantskuren)
  • 75 g smör (rumsvarmt)
  • 1 burk matjesfiléer
  • 1 burk kesella
  • 1 burk crème fraiche
  • 1 rödlök
  • 2 gelatinblad
  • 2 ägg
  • Gräslök

Gör så här

  1. Smula kavringen och blanda den med smöret.
  2. Tryck ut degen i en smord form med löstagbar kant och c:a 25 cm i diameter.
  3. Koka äggen.
  4. Skala och hacka rödlöken.
  5. Öppna matjesburken. Häll 1 msk av spadet i en bunke. Skär upp 8 tunna sillskivor (till garnering). Tärna resten av sillen och lägg den i formen.
  6. Häll kesellan, crème fraichen och löken i bunken med sillspadet. Blanda om.
  7. Smält gelatinbladen i lite vatten. Blanda med bunkens innehåll och häll sedan blandningen i formen. Låt tårtan stelna lite.
  8. Skala och hacka äggen, gulorna och vitorna var för sig.
  9. Skölj och hacka gräslöken.
  10. Lägg gulorna som en sol i mitten av tårtan, vitorna runt om och gräslöken ytterst. Lägg sillskivorna som en blomma på gulorna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…