Sillkotletter med forellrom

En rejäl förrätt med härlig sälta och riktig sill från västerhavet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 mellanstora färska sillar eller strömmingar, ca 350 g
  • ½ tsk salt
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk + 50 g rumstempererat smör
  • ½ citron, pressad saft
  • Tillbehör:
  • 1 burk forellrom, 80 g
  • Kokt, skivad färskpotatis
  • Hackad gräslök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rensa sillen men låt ryggbenet sitta kvar. Dela sillen i tre kotletter per sill, salta och vänd i mjöl. Bryn dem gyllenbruna i smör. Stek färdiga mitt i ugnen, cirka 3 minuter.
  2. Smält smöret i en stekpanna och låt det fräsa tills det får en svagt ljusbrun färg. Blanda snabbt ner citronsaft och häll över i en bunke så det inte fortsätter brynas.
  3. Garnera sillen med forellrom och servera med skivad färskpotatis och hackad gräslök. Häll citronsmöret över.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…