Sillsalsa med tomat och vitlök

En sötsyrlig sillsalsa med finhackade färska tomater och lite balsamvinäger.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 pkt 5-minuterssill à 420 g
  • 5-6 tomater, ca 700 g
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, skalade
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • ½ msk balsamvinäger
  • ½ dl chilisås av ketchuptyp
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymald vitpeppar

Gör så här

  1. Skålla och skala tomaterna. Halvera, gröp ur kärnorna och finhacka tomatköttet.
  2. Fräs löken i oljan 2 minuter utan att den tar färg.
  3. Tillsätt tomathacket, pressa i vitlök och blanda i timjan. Fräs på medelvärme under omrörning 4-5 minuter.
  4. Häll blandningen i en trådsil. Låt den rinna av och kallna. Häll blandningen i en skål och tillsätt balsamvinäger, chilisås, salt och peppar.
  5. Skölj sillen och låt den rinna av. Torka den med hushållspapper och skär den i små tärningar. Blanda sill och salsa. Ställ kallt i minst tolv timmar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…