Sinkadus

Enligt min mor ett gammalt recept som min mormor fick av biskopinnan i Lund vid något tillfälle... Kul med lite historia till ens recept.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 hg fläskfilé eller utskuren kotlett - tunna skivor
  • 6 tomater, skivade
  • 2 hg rökt skinka, strimlad
  • 1 hg champinjoner, minst, färska
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 2 msk senap, slotts orginal eller skånsk
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Riven ost , helst parmesan

Gör så här

  1. Köttet bankas lite, kryddas m salt och svartpeppar och brynes, spara stekskyn.
  2. Fräs upp champinjonerna i lite smör, spar skyn.
  3. Klä kanter och botten på en gratängform med skivade tomater.
  4. Ta gärna till lite i såsingredienserna om du vill ha extra mkt sås (senap, creme fraiche och spä stekskyn lite med vatten)
  5. Lägg över det stekta köttet. Lägg över de stekta champinjoner samt den strimlade skinkan.
  6. Vispa ner senap och creme fraiche i kött och svampspadet, i stekpannan. Häll över. Strö över den rivna osten.
  7. Gratineras i ugnen 225 grader 15-20 minuter. Servera m ris eller potatisklyftor samt grönsallad!
  8. Ljuvligt gott!

Kommentarer

Mmm, så gott. Åts med pressad potatis och kommer att göras igen.
Trevligt med en sinkadus (örfil) :-) Jättegott och enkelt.
Smaskens, ja det som dög åt biskopen i lund, duger åt mig med. Du får 5 biskopar (poäng) i betyg, o tack så mycket.
Mycket god rätt som jag kommer att göra flera gånger. /majvivan

Liknande recept