Sjörövarfisk

Fisk är både nyttigt och gott! Fiskgratäng är en favorit rätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g fryst fiskfilé , t ex torsk , hoki eller sej
  • 1 tsk salt
  • 1.5 dl Kelda Mild Citronsås
  • 1 dl Arla Köket riven ost , gratäng
  • Potatismos:
  • 1 kg potatis , av mjölig sort
  • 2 dl varm mjölk
  • 1 msk smör-&rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Tina fisken. Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva potatisen till moset. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 10 min. Häll av vattnet och mosa potatisen med en stöt direkt i kastrullen. Rör ner mjölk, lite i taget, smör-&rapsolja, salt och peppar. Rör moset luftigt med en gaffel eller elvisp. Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda den med salt. Klicka moset runt fisken. Häll såsen över fisken. Strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen ca 25 min.

Kommentarer

Hej, jättegod fiskgratäng, som det ändå känns som det saknas något. Den är så "snäll". Vet inte om det hjälpt att ha lite dill i. Kelda citronsås är mycket god. Kommer säkert att göra denna fler gånger.
Har receptet på min sida oxå. Är supergott. Gjorde den till middag igår, tyvärr glömde jag ta bild annars kunde jag lagt upp en bild på både din och min sida. Poängsätter iallafall den här.

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr