Sjörövarfisk

Lekande lätt fiskrätt! Det går förstås lika bra med färsk fisk.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg fryst fiskfilé
  • 2 tsk salt
  • 5 dl Kelda sås lovely lemon
  • 3 dl Arla köket riven ost, gratäng
  • Potatismos:
  • 2 1/2 kg potatis, av mjölig sort
  • 5 dl varm mjölk
  • 3 msk smör-& rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Skala och skiva potatisen till moset.
  4. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 10 min.
  5. Häll av vattnet och mosa potatisen med en stöt direkt i kastrullen.
  6. Rör ner mjölk, lite i taget, smör-&rapsolja, salt och peppar.
  7. Rör moset luftigt med en gaffel eller elvisp.
  8. Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda den med salt.
  9. Klicka moset runt fisken. Häll såsen över fisken.
  10. Strö över osten.
  11. Gratinera i mitten av ugnen ca 25 min.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr