Skagenpasta

gottigottigt!!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g pasta
  • 700 g räkor = 300 g skalade
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2 ½ dl ädel mat
  • 2 ½ msk konc. hummerfond
  • 1 tsk tomatpuré
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 krm svartpeppar
  • ¼ krm kajennpeppar
  • 2 msk hackad dill
  • Salt efter smak
  • Peppar efter smak

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna.
  2. Vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull. Tillsätt grädde, hummerfond, tomatpuré, pressad vitlök, citron, svartpeppar och kajennpeppar. Låt såsen koka 3-5 minuter.
  3. Blanda ner räkor och dill och låt det bli varmt. Obs! Såsen får inte koka, för då blir räkorna sega. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda såsen med pasta.

Kommentarer

Har lagat detta recept ett par gånger, lika gott varje gång. Har haft svamp och lök med, men inte dill och hummerfond. Snabbt och enkelt! Tack för tipset!
Så gott är detta!! La till stekt röd lök och stekta champinjoner.

Liknande recept