Skaldjurs crêpes

Gott

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pannkakor
  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • Margarin till stekning
  • Fyllning
  • 1 liten gul lök
  • 1 burk skivade champinjoner
  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk gräddfil
  • ½ tsk timjan
  • 1 nypa cayennepeppar
  • ½ krm svartpeppar
  • 1 dl finklippt dill
  • 1 burk hummersoppa
  • 100 g skalade räkor
  • 1 dl vispgrädde
  • Riven ost

Gör så här

  1. Pannkakor: Blanda mjöl, salt och hälften av mjölken. Rör smeten tills den är klimpfri. Vispa ner äggen. Tillsätt resten av mjölken.
  2. Grädda i en pannkakslagg eller stekpanna med sneda kanter.
  3. Fyllning: Fräs den finhackade löken mjuk i margarinet. Blanda i champinjonerna och låt det småputtra tills all vätska försvunnit. Blanda i mjölet noga, späd med vinet och blanda i övriga ingredienser t.o.m. dillen och låt sjuda i 5 minuter.
  4. Nu häller du i hummersoppan under omröring. Rör hela tiden mot grytans botten. Låt den tjocka stuvningen endast sjuda upp, tag den sedan av värmen.
  5. Tillsätt de rensade räkorna. Om så behövs smaka av med salt. Låt stuvningen svalna. Vispa grädden och rör ner den försiktigt i stuvningen. Om stuvningen är för tjock, så späd med lite vitt vin.
  6. Lägg en klick av stuvningen på varje pannkaka, vik ihop ändarna och rulla dem. Lägg dem sedan i en smord eldfast form. Strö över den rivna osten och gratinera i 200 grader tills osten fått fin färg.
  7. Servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…