Skaldjurspaj

Tips till pajen Grunden. Lägg salladsblad i botten på det gräddade pajskalet innan du lägger i räksalladen, så blir inte pajskalet mjukt och fuktigt. Minipajer. Med frysta, färdiga pajskal går det snabbt och enkelt att göra små portionsvarianter av räkpajen

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 6-8 salladsblad
  • 3 hårdkokta ägg
  • 1 burk skalade räkor varav 170 g räkor
  • 3 msk hackad dill
  • 2 msk riven pepparrot
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • ½ saft av citron
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering:
  • 300 g oskalade räkor
  • Dill
  • ½ citron
  • 1 gurka, (5 cm lång)
  • 4 msk stenbitsrom

Gör så här

  1. Ugn 225°
  2. Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en form, 24 centimeter i diameter.
  3. Nagga och ställ kallt i 30 minuter. Grädda i 15 minuter och låt kallna.
  4. Lägg salladsblad i botten på formen och lite upp på kanten. Hacka äggen och låt räkorna rinna av väl. Rör ihop dill, pepparrot och crème fraiche.
  5. Rör i ägg och räkor, smaka av med citronsaft, salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet.
  6. Garnera med skalade räkor, sallad, dill, citron, gurka och rom.
  7. Lycka till!

Kommentarer

Supergod paj, och snabb att tillreda =)

Liknande recept

@lisa35

Räkpaj

Alla som blivit bjudna på denna paj älskar den! Superenkel och snabb att tillaga.