Skaldjurspaj

Har fått receptet av en arbetskollega. Svalt öl eller torrt vitt vin passar bra till.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • PAJDEG:
  • 250 g smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 4 msk vatten
  • FYLLNINGEN:
  • 600 g oskalade räkor
  • 1 burk musslor i vatten (265 g )
  • 200 g schweizerost eller lagrad grevé
  • 1 dl hackad dill
  • 4 ägg
  • 1½ dl kaffegrädde
  • 1½ dl gräddfil
  • ½ dl riven parmesanost
  • ½ - 1 tsk salt

Gör så här

  1. PAJDEG:
  2. Finfördela smöret i mjölet och sätt till vattnet, arbeta ihop till en deg.
  3. Ställ degen svalt, ca 1/2 timme.
  4. Skala räkorna. Låt musslorna rinna av i en sil, Hacka dillen fint, skär osten i stavar eller tärningar.
  5. Sätt ugnen på 250 grader.
  6. Platta ut degen i en pajform. Se till att degen kommer upp 2 -3 cm på kanterna och att den blir tät i botten.
  7. Vispa sönder äggen, sätt till grädden och gräddfil och blanda väl. Saksätt med parmesanost och lite salt.
  8. Fördela räkorna, musslorna, dillen och osten i pajskalet. Slå på äggstanningen.
  9. Ställ formen på galler längst ner i ugnen och grädda pajen 30 - 35 minuter.
  10. Blir det för mycket färg så täck med folie de sista 10 minutrarna. Servera pajen nygräddad med isbergssallad och citronklyftor som tillbehör.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…