Skaldjursrisotto

En skaldjursrisotto med kräftor, räkor, avorioris, ost och vitt vin att servera för 2 personer.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g grön sparris i bitar
  • 1 burk kräftor i lag, 170 g
  • 200 g räkor 70/90, skalade
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 25 g smör
  • 2 dl avorioris
  • 5 dl vatten
  • 2 msk grönsaksfond
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl riven Västerbottenost
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk farinsocker
  • 1/4 dl finhackad dill
  • 6 halverade cocktailtomater
  • Sås
  • 1 dl mini fraiche
  • 2 msk tomatpuré
  • 2-3 tsk florsocker

Gör så här

  1. Blanda samman ingredienserna till såsen i en skål och ställ i kylskåp till serveringen.
  2. Lägg sparrisbitarna i saltat, kokande vatten. Häll av vattnet.
  3. Häll bort vattnet på kräftorna.
  4. Fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt riset och fräs under omrörning. Tillsätt vinet och låt koka tills det kokt in i riset.
  5. Blanda vatten och fond. Häll på 1-2 dl av buljongen och koka under omrörning. Tillsätt mer buljong efterhand som den kokar in. Fortsätt tills all buljong kokat in.
  6. Rör om emellanåt så att risotton inte bränner fast i kastrullen. Tillsätt ost och vitlök och blanda väl.
  7. Tillsätt sparris, skaldjur och dill.
  8. Garnera med tomathalvorna. Servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…