Skepparströmming

En mycket god rätt att servera med dillkokt nypotatis.Smakar bra en varm sommardag. Kan serveras varm eller kall på buffebord.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 hg rensad sill (strömming)
  • 2 tsk salt
  • 4 tsk senap
  • 2 tsk vinäger
  • 3 msk finklippt dill
  • 1½ dl kaffegrädde
  • 1 msk ströbröd
  • 2 msk margarin

Gör så här

  1. Gnid in fiskfileerna i saltet och rulla ihop dem med skinnsidan utåt. Lägg i en smord eldfast form. Blanda samman en sås av senap, vinäger, dill och grädde och häll över fisken. Låt stå och dra 10 minuter.
  2. Fördela ströbröd och margarin ovanpå.
  3. Ugn:225 gr. c:a 10 minuter

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr