Skeppsmäklarens sjötunga (Sjötunga Blidberg)

Gott med fisk

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 stora sjötungsfiléer
  • 1-2 msk vetemjöl
  • 2 msk smör till stekning
  • 2 msk rivet färskt franskbröd utan kanter
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 sats duchessemos (mosad potatis smaksatt med äggula och lite olja)
  • 1 sats bearnaisesås
  • 2 dl gräddstuvade färska champinjoner
  • Dessutom:
  • 8-12 sparrisar
  • 100 g räkor
  • 4 små tomater
  • Tryffel
  • Krusbladig persilja
  • 2 dl friteringsolja.

Gör så här

  1. Förbered tillbehören, det vill säga duchessemos, bearnaisesås och champinjonstuvning. Koka sparris och skala räkor.
  2. Dubbelvik sjötungsfiléerna och doppa dem först i mjöl och sedan skirat smör. Panera ovansidan i färskrivet vitt bröd (fransk brödpanering kallad mie de pain). Stek fiskens undersida (den som inte är panerad) i smör. Lyft över till ugnsfast serveringsfat. Lägg inte för tätt utan sprid ut fisken så det finns plats för kommande garnityr. Spritsa duchessemos intill varje filé. Placera en liten, snittad tomat intill. Gratinera fatet i het ugn till dess brödpaneringen på fisken och duchessen fått vacker färg.
  3. Fritera persilja ett par sekunder i het olja. Ta upp, salta lätt och låt rinna av på hushållspapper.
  4. Lägg lite champinjonstuvning vid varje fisk. Arrangera sparris och räkor samt toppa med ytterst lite bearnaisesås, tunna skivor tryffel samt friterad persilja. Resterande bearnaisesås bjud separat.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept