Skinka med oliv- och kaprismarinad

Passar på buffé bordet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1-1 1/2 kg rimmad skinka
  • 4 kvistar rosmarin
  • 1/2 dl olja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 röd chili t ex spansk peppar
  • 10 gröna oliver
  • 10 svarta oliver utan kärnor
  • 3 msk kapris

Gör så här

  1. Skölj hastigt av skinkan med kallt vatten och torka den med hushållspapper.
  2. Lägg skinkan på en stor bit aluminiumfolie. Stick i en köttermometer, se till att spetsen är mitt i och att så mycket som möjligt av röret är i köttet.
  3. Lägg rosmarinkvistarna på köttet och linda in i folien.
  4. Lägg köttet i en ugnssäker form. Tillaga skinkan i 175°C, tills termometern visar 75°C ca 2 tim.
  5. Låt skinkan kallna i folien. Ta ur och skär skinkan i tunna skivor. Lägg skivorna på ett serveringsfat.
  6. Blanda skyn som bildats i folien med olja och vinäger. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Hacka oliverna.
  7. Blanda ner chili- och olivhack samt kapris i marinaden. Skeda den över köttet och låt stå kallt ett par tim.
  8. Servera skinkan på buffébordet eller med potatis- och rotfruktsgratäng eller pastasallad

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@ulrika91

Sval pesto-pasta

Passar utmärkt på buffé. Receptet är för en person, sedan är det bara att gångra det med antal gäster. Passar bra att äta sval.…