Skinklåda med purjo

Den här lådan med recept från 1970-talet passar att servera på gående bord. Till påsk är den ett måste...alltid lika god och aktuell.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g rökt skinka
  • 1 msk smör
  • 1 liten purjolök
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl tomatketchup
  • Salt
  • Malen vitpeppar

Gör så här

  1. Ugn 220 grader.
  2. Tärna den rökta skinkan. Fräs den i smöret i en stekpanna. Lägg över skinktärningarna i en ugnssäker form.
  3. Tärna purjolöken. Förväll den i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Lägg purjolöken ovanpå skinkan i formen. Krydda med lite salt och malen vitpeppar.
  4. Vispa grädden och rör ner tomatketchupen. Bred grädden över innehållet i formen.
  5. Grädda i 220° ugn i 40 minuter.
  6. Grädden ska riktigt smälta ner och lådan ska bli mer fast än flytande.
  7. PS.Till påsk är den ett måste, men eftersom den är en favorit åker den fram till jul och midsommar också. Lådan kan även serveras som en liten vickningsrätt. Men den är inget för kalorijägaren.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@neta71

Mammas ansjovistårta

Det är världens godaste och enklaste ansjovistårta. även de som inte tycker om fisk äter denna tårta. Perfekt till påsk och midsommar, men även…

@soleado

Apelsinmunk

En unik söt efterrätt till Påskfesten. Min inspiration kommer från spanska buñuelos de viento (vindmunkar) från Almogía Málaga, ett arabiskt recept som detta är…

@fetgnu

Krämig chilisill

Sillen är en viktig del i våra högtider. Jul, påsk och midsommar är sillen i centrum. Själv älskar jag sälta, krämighet och hetta! Därför…